speerpunten_oranje

Therapeutische werking

Om de therapeutische werking van een infrarood cabine te begrijpen is het van belang om te weten wat infrarood straling precies is en doet. Lange- en middengolf straling zorgen dat de bloedcirculatie toe neemt, waardoor de huid beter doorbloedt. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen de dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfesysteem uit het lichaam. Kortom allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. De hartslag neemt enigszins toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen kunnen worden.

Stralers met korte golf capaciteiten (IR-A straling) dringen zonder de huid te verhitten door in de huidlagen. Het effect is dieptewarmte, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. Deze straling staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. De infrarood straling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door. Omdat een een dergelijke infrarood cabine (bekijk de Medicab serie hier) niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een cabine met deze zogenaamde therapeutische Full Spectrum lampen een uitstekende keuze.

U begrijpt na het lezen de verschillende soorten straling en hun specifieke weldadige effecten dat ze allemaal over enorme therapeutische kwaliteiten beschikken. Om die reden hebben we bij Vipsaunas een gepatenteerd en revolutionaire VIPFLEX DUO heater ontwikkelt. VIPFLEX DUO heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een magnesiumoxide straler én een full spectrum straler (2 in 1). Hiermee haalt u dus het maximale therapeutische effect uit uw eigen infrarood sauna!

Bekijk hier een overzicht van de VIPFLEX DUO heaters!

Aanvullend daarop maakt u met de VIPFLEX DUO heater de cabine gebruiksvriendelijk voor de gehele familie, want misschien zijn korte golven wel geschikt voor u, maar niet noodzakelijk voor uw partner. Om die reden kan men nu met de VIPFLEX DUO heaters voor lange of korte golf opteren, geheel naar eigen wens! Via de schakelaar op het armatuur kunt u de straler op de magnesiumoxide stand, de full spectrum stand of uit zetten. Wanneer u dus een snelle intensieve therapeutische infrarood sessie wenst te ondergaan, dan schakel je op de full spectrum stralers. Wilt u wat meer een “Finse sauna”-sessie en langer ontspannen en zweten, dan schakel je op de magnesiumoxide straler. Overigens kunnen mensen met spataderen ook gemakkelijk de beenstraler tijdelijk even uitschakelen.

Stel een vraag

We staan u graag te woord tijdens kantooruren.
Wilt u direct één van onze adviseurs spreken?


bekijkalles

 Even een momentje voor uzelf?
 Verlichting van spier en gewrichtsklachten?
 Nieuwe energie en ontspanning?
 Hulp bij gewichtsverlies en huidproblemen?

zoekknop

Neem contact met ons op!

Bent u geinteresseerd in de aanschaf van een infrarood sauna? Heeft u vragen over verschillende soorten stralers en/of de voordelen ervan? Maakt u alstublieft gebruik van onderstaand contact formulier en wij nemen contact met u op om alles duidelijk te maken!

Naam*

Email*

Telefoonnummer*

Email*

  1. Bel mij terug
    Naam*

    Telefoonnummer*

Relax 3

130x110x194 cm
Zes lange golf stralers
2100 Watt
Deze week: €799,-

Medicab 3

Infrarood sauna 3 Personen
130x110x194 cm
6 IRMO stralers - 2100 Watt
Cederhout
deze week: €1249,-

Design 110

110x100x200 cm
Vijf dimbare stralers
1900 Watt
Deze week: €1595,-