speerpunten_oranje

Sauna opties en accessoires

Voor elke serie zijn er talloze diverse opties beschikbaar. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs om uw ideale sauna samen te stellen!

 1. VIPFLEX TRIPLE heaters

  VIPFLEX TRIPLE heaters zijn voor een ieder de meest ultieme combinatie! VIPFLEX TRIPLE heaters bestaan nl. uit een armatuur/reflectorbak met daarin een keramische-, magnesiumoxide- én een full spectrum straler (3 in 1). Wilt u dus puur transpireren, schakel dan op de keramische stand. Wilt u ontgiften en ontspannen, schakel dan op magnesiumoxide. En voor de snelle intensieve sessie voor uw spieren en gewrichten schakelt u op de full spectrum stand. Uiteraard is een combinatiesessie ook mogelijk aangezien iedere afzonderlijke VIPFLEX TRIPLE heater schakelbaar is op keramisch (lange golf) òf magnesiumoxide (midden golf) òf full spectrum (korte golf). Daarnaast is iedere heater ook nog afzonderlijk uitschakelbaar, waardoor een saunasessie op maat op ieder moment voorhanden is.

 2. VIPFLEX DUO heaters

  VIPFLEX DUO heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een magnesiumoxide straler én een full spectrum straler (2 in 1). De VIPFLEX DUO heater maakt de cabine gebruiksvriendelijk voor de gehele familie, want misschien zijn korte golven wel geschikt voor u, maar niet noodzakelijk voor uw partner. Om die reden kan men nu met de VIPFLEX DUO straler voor middenlange of korte golf opteren, geheel naar eigen wens! Via de schakelaar op het armatuur kunt u de straler op de magnesiumoxide stand, de full spectrum stand of uit zetten. Wanneer u dus een snelle intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, dan schakel je op de full spectrum stralers. Wilt u wat langer ontspannen en ontgiften, dan schakel je op de magnesiumoxide straler. Overigens kunnen mensen met spataderen ook gemakkelijk de beenstraler tijdelijk even uitschakelen.

 3. Extra zijwand heater

  Neemt u graag een relaxte houding aan in uw cabine? Met de Zijwand heater beschikt u direct over aangename warmte in de rug en ligt ontspanning in “optima forma” ook voor u binnen handbereik!

 4. Vloerverwarming

  Last van koude voeten? Onze vloerverwarming geeft u dan net dat beetje extra comfort wat uw infrarood sessie helemaal compleet maakt. De vloerverwarming garandeert een hoog rendement tegen een laag energieverbruik.

 5. Houtsoorten

  Onze cabines zijn vervaardigd van cederhout (hemlock). Hemlock is een naaldhoutsoort uit de westkust van de Verenigde Staten en Canada en heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is hemlock sterk en stabiel, splintert niet en is op leeftijd waardoor het niet snel zal uitzetten en noesten zal vertonen. Om die reden is deze houtsoort zeer geschikt voor sauna’s.

  Optioneel kunnen de Infrarood Saunas aan de binnenzijde geheel uitgevoerd worden in red cederhout. Red ceder bezit duurzame eigenschappen. Door de natuurlijke bestanddelen in het hout geurt het verrukkelijk en neemt het vrijwel geen warmte op. Het heeft een uitstekende reflectie van infrarood stralen en is zeer onderhoudsvriendelijk en schimmelwerend. Omwille van een beperkte kap op red cederbomen en hoge exportleges geldt er een meerprijs voor red ceder cabines.

 6. MP3/USB muziek installatie

  Voor een aangename ervaring hebben wij de saunas uitgerust met ingebouwde muziek installaties. Via het bedieningspaneel aan de binnenzijde van uw sauna kunt u op die manier een extra dimensie toevoegen aan de beleving. Er zit standaard een FM radio in, maar u kunt ook uw smartphone/MP3 speler of een USB stick aansluiten. Al uw favoriete muziek streamen of lokaal afspelen onder het genot van een aangename warmtesessie.

  duostraler_optie

 7. (Professionele) LED-Kleurentherapie

  Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam, ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken. Ons humeur, onze gedachten en ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt er in sauna’s gebruik gemaakt van kleurenlichttherapie.

  Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht. Ook de hersenen, longen en spieren worden behandeld.

  Blauw werkt verkoelend en verfrissend, het helpt bij slapeloosheid, onrust of angst.

  Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkanalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

  Bij kleurentherapie wordt door middel van verschillende kleuren het lichaam gestabiliseerd. Genezen door het gebruik van kleuren was waarschijnlijk een van de eerste technieken, die door de mens werd gebruikt. De natuur gebruikt dit middel zelf om organismen in balans te houden. Met het gebruik van de infrarood cabine kan men de kleurenlichttherapie inschakelen. Het werkt het beste om 1 kleur tenminste 15 minuten te gebruiken. Het constant wisselen, of automatisch laten wisselen, heeft minder effect.

  Professionele LED-kleurentherapie

  Bij deze hoogwaardige premium lichttherapie met zijn bijzonder hoge lichtkracht kunnen kleurverlopen automatisch of apart zonder flikkeringen gekozen worden. Tevens beschikt de LED-kleurenlamp over fel wit licht (lichttherapie) om de winterdip te verzachten en kunt u de kleuren (rood, blauw, groen, geel) met de bijgeleverde draadloze bediening in de gewenste sterkte dimmen.

  duostraler_optie

 8. Sterrenhemel LED-Kleurentherapie

  Met de sterrenhemel kunt u genieten van vele gekleurde lichtpunten aan het plafond die u onder een gigantische sterrenpracht doen wanen. De kleuren van de sterrenhemel hebben hetzelfde effect als de standaard kleurentherapie. Kies een kleur die bij uw stemming past en droom even helemaal weg…

 9. Ergonomische ruggensteun

  Zeer comfortabele houten ruggensteun voor in de sauna. De hoek is vrij in te stellen en tweezijdig te gebruiken voor de meest ideale positie. De ruggensteun wordt in het bijzonder gebruikt om tegen de zijwand van de cabine te plaatsen, zodat u heerlijk uw benen op de bank kunt leggen. De ruggensteun geeft u de nodige ondersteuning in de rug en zorgt ervoor dat er geen transpiratie op de zijwand ontstaat.

  duostraler_optie

 10. Ionisator

  Onze infrarood cabines uit de Medicab en Relax serie zijn standaard voorzien van een zuurstof ionisator. Dit apparaat zuivert de lucht door gebruik te maken van elektrische ionen en voorkomt de mogelijke inademing van afvalstoffen en gassen. Immers, het transpiratievocht wat u verliest tijdens een saunagang bestaat niet alleen uit vocht (water) maar ook uit afvalstoffen zoals melkzuren. De zuurstof ionisator kent twee standen:

  1. Groene stand, voegt en ververst lucht in de sauna zodat het niet snel benauwd wordt;
  2. Rode stand, reinigt de lucht in de sauna van afvalstoffen op ozon basis. Deze is niet te gebruiken tijdens de saunagang.

  duostraler_optie

 11. Zout(sole)-verneveling SOLAIR®

  Zout(sole)-inhalatie werkt tot diep in de longen. Het is ideaal bij acute en chronische aandoeningen van de luchtwegen, voor mensen met astma of pollenallergie. Naast de slijmafdrijvende werking bij bronchiale, keel- en neusholteklachten, verzacht de ingeademde zoutnevel ook huidaandoeningen en versterkt het immuunsysteem.

  U kunt de sole-vernevelaar SOLAIR® eenvoudig in uw infrarood cabine monteren. Maar onafhankelijk daarvan kunt u de SOLAIR® ook voor inhalaties op welke gewenste plek in uw woning gebruiken. De zout(sole)-vernevelaar SOLAIR® wordt geleverd met zoutkristallen en afstandbediening.

  solair_optie

 12. Aromatherapie

  Onze aromatherapie is 100% gebaseerd op natuurlijke olie. De aroma kan geplaatst worden in elke gewenste ruimte. In de huiskamer, slaapkamer en op het toilet, maar ook in de badkamer, sauna of in andere ruimtes. U kunt de aroma 24 uur per dag openzetten in een ruimte, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft een heerlijk aroma aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld ½ jaar.

  Om de geur constant goed te kunnen ruiken behoort u het product minstens eenmaal per maand goed te sluiten en het een aantal uren op zijn kop te zetten. Hierdoor wordt de olie, die in het product is verwerkt, weer door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer goed aan de ruimte worden afgegeven. Bij gebruik in de slaapkamer en sauna zet u het product alleen open wanneer u aanwezig bent in de ruimte en sluit het product weer wanneer u de ruimte verlaat (hierdoor gaat het product alleen maar langer mee). Door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam. De aromatherapie is o.a. verkrijgbaar in de geuren eucalyptus en lavendel.

  duostraler_optie

 13. Automatische/handmatige ventilatie

  Door de lagere temperatuur is er minder natuurlijke ventilatie dan bij een conventionele sauna. Door de ingebouwde ventilator en het regelbare verluchtingsrooster in het plafond wordt de lucht continu verfrist. Vooral bij langere saunagangen en ook meerdere personen is dit geen overbodige luxe, ook mede door de kleine ruimte. Medici vergelijken 30 minuten infrarood sauna met 10 km hardlopen, verse lucht is dan ook noodzakelijk. De verse lucht is zuurstofrijker en verbetert daardoor de werking van de bloedsomloop. Het positieve aan de saunagang, zoals de huidskleur, verbetert erdoor.

  duostraler_optie

Wilt u meer weten over onze sauna opties?

 Even een momentje voor uzelf?
 Verlichting van spier en gewrichtsklachten?
 Nieuwe energie en ontspanning?
 Hulp bij gewichtsverlies en huidproblemen?

zoekknop

 1. Bel mij terug

Infrarood sauna 1 Persoon
90x90x194 cm
4 IRMO stralers - 1400 Watt
Cederhout
van: €1399,- voor: €1099,-

Infrarood sauna 2 Personen
120x100x194 cm
5 IRMO stralers - 1750 Watt
Cederhout
van: €1599,- voor: €1224,-

Infrarood sauna 3 Personen
130x110x194 cm
6 IRMO stralers - 2100 Watt
Cederhout
van: €1899,- voor: €1449,-

Infrarood sauna 3 Personen
150x120x194 cm
6 IRMO stralers - 2100 Watt
Cederhout
van: €2099,- voor: €1749,-

Infrarood sauna 3 Personen
130x130x194 cm
6 IRMO stralers - 2100 Watt
Cederhout
van: €2249,- voor: €1749,-

Infrarood sauna 4 Personen
180x120x194 cm
8 IRMO stralers - 2800 Watt
Cederhout
van: €2599,- voor: €1999,-

Infrarood sauna 4 Personen
150x150x194 cm
8 IRMO stralers - 2800 Watt
Cederhout
van: €2399,- voor: €1999,-

Infrarood sauna 6 Personen
210x140x194 cm
10 IRMO stralers - 3500 Watt
Cederhout
van: €3249,- voor: €2449,-

Infrarood sauna 6 Personen
210x140x194 cm
10 IRMO stralers - 3500 Watt
Cederhout
van: €3249,- voor: €2449,-