speerpunten_oranje

Welke infrarood stralers?

We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan; graag bieden we u hier dan ook meer informatie over. In principe zijn er vier soorten infrarood stralers: keramische-, paneel-/carbon-, magnesiumoxide- en full spectrum stralers. Welke straler het beste bij u past is afhankelijk van uw gebruiksdoeleinde.

 1. 1
  VIPFLEX DUO heaters

  VIPFLEX DUO heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een magnesiumoxide straler én een full spectrum straler (2 in 1). De VIPFLEX DUO heater maakt de cabine gebruiksvriendelijk voor de gehele familie, want misschien zijn korte golven wel geschikt voor u, maar niet noodzakelijk voor uw partner. Om die reden kan men nu met de VIPFLEX DUO heaters voor lange of korte golf opteren, geheel naar eigen wens! Via de schakelaar op het armatuur kunt u de straler op de magnesiumoxide stand, de full spectrum stand of uit zetten. Wanneer u dus een snelle intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, dan schakel je op de full spectrum stralers. Wilt u wat meer een “Finse sauna”-sessie en langer ontspannen en zweten, dan schakel je op de magnesiumoxide straler. Overigens kunnen mensen met spataderen ook gemakkelijk de beenstraler tijdelijk even uitschakelen.

  VIPFLEX duo heaters documentatie

 2. 2
  Keramisch stralers

  Keramische stralers zijn gemaakt van porselein en te herkennen aan de staafvormige buis. Keramische stralers bevatten nagenoeg alleen lange golf infrarood (IR-C). De stralers verwarmen de lucht, welke het lichaam weer verwarmt. Dit zorgt voor een verwarming van de huid met een indringdiepte van slechts 0,1 mm. Keramische stralers kennen dan ook geen dieptewerking, welke voor het bereiken van dieper liggende spieren en gewrichten nu eenmaal noodzakelijk is. Over het algemeen wordt deze straler, ook vanwege de breekbaarheid van porselein, in de huidige moderne infrarood cabines steeds minder toegepast.

 3. 3
  Paneel-/vlaktestralers

  Paneel-/vlaktestralers bestaan uit diverse kleine weerstanddraden op een hittebestendige folie (vaak van carbon). Via elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte en lange golf infraroodstraling. De oppervlaktetemperatuur van dit soort stralers is te beperkt waardoor geen midden- en kortgolvige stralen kunnen worden vrijgegeven. Het voordeel van de vlakke paneelstraler is voornamelijk esthetisch, omdat deze stralers zich mooi integreren in het interieur van de cabine.

 4. 4
  Magnesiumoxide stralers

  Magnesiumoxide stralers zijn vervaardigd uit metalen buizen, welke inwendig voorzien zijn van een weerstandsdraad. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesiumoxide, die onder druk wordt samengeperst. Om heilzame infrarood frequenties te genereren worden de stralers op een specifieke lengte en in een juiste vorm gebracht. Dit resulteert in een combinatiestraler van lange golf (IR-C) straling (warmtewerking) met middengolf (IR-B) straling (dieptewerking). Deze combinatiestraler is bij uitstek geschikt voor het verlichten van spanning (denk aan stress, hoofdpijn en oververmoeidheid), de verbetering van het immuunsysteem (door afvoer van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop) en opwarming van lichaam en spieren (voor het sporten of totale ontspanning). Vanwege de bijzondere grondstoffen zijn de magnesiumoxide stralers enorm stabiel en duurzaam en we bieden u daarom ook 25 jaar garantie.

 5. 5
  Full spectrum stralers

  Full spectrum (“korte golf”) stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infrarood straling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infrarood straling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax filter genaamd. Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam. Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

Paneel/carbon Keramisch Magnesiumoxide Full spectrum VIPFLEX DUO
Type straling Lange golf Lange golf Lange- en middengolf Korte- (27%), midden- (58% ) en lange golf (15%) Magnesiumoxide + Full Spectrum
Soort werking Warmtewerking Warmtewerking Warmte- en  dieptewerking Warmte- en dieptewerking Ontspannen òf intensieve infrarood sessie
Opwarmtijd 30 minuten 25 minuten 15 minuten 0 minuten 0 tot 15 minuten
Max. temperatuur 45 graden 60 graden 60 graden 35 – 45 graden (lagere cabine temperatuur door hoofdzakelijk dieptewerking) 35 – 60 graden
Vermogensregelaar (dimmen stralers) nvt nvt nvt Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen: 100% à 90% à 80% à 70% Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen: 100% à 90% à 80% à 70%
Garantie 2 jaar 2 jaar 25 jaar 6 jaar 6 jaar

Stel een vraag

We staan u graag te woord tijdens kantooruren.
Wilt u direct één van onze adviseurs spreken?


bekijkalles

 Even een momentje voor uzelf?
 Verlichting van spier en gewrichtsklachten?
 Nieuwe energie en ontspanning?
 Hulp bij gewichtsverlies en huidproblemen?

zoekknop

Neem contact met ons op!

Bent u geinteresseerd in de aanschaf van een infrarood sauna? Heeft u vragen over verschillende soorten stralers en/of de voordelen ervan? Maakt u alstublieft gebruik van onderstaand contact formulier en wij nemen contact met u op om alles duidelijk te maken!

Naam*

Email*

Telefoonnummer*

Email*

 1. Bel mij terug
  Naam*

  Telefoonnummer*

Relax 3

130x110x194 cm
Zes lange golf stralers
2100 Watt
Deze week: €799,-

Medicab 3

Infrarood sauna 3 Personen
130x110x194 cm
6 IRMO stralers - 2100 Watt
Cederhout
deze week: €1249,-

Design 110

110x100x200 cm
Vijf dimbare stralers
1900 Watt
Deze week: €1595,-